Könyveink

Büki András: UNIX/Linux héjprogramozás

Ezt a könyvet elsősorban azok a UNIX operációs rendszerrel még csak ismerkedő számítógép-használók forgathatják haszonnal, akik a UNIX okozta "első traumán" már túlvannak. Értem ez alatt a néha kissé fura írásmódot, a más operációs rendszerektől eltérő gondolkodásmódot, no meg a sokat emlegetett szűkszavúságot.
Tovább >>>

Dr. Büki András, Oláh Zsuzsa: Kémia 9.

A 2001-ben megjelent könyv jelenleg is hivatalos tankönyv. Folytatása ugyanennek a szerzőpárosnak a Kémia 10. című könyve. A két könyv szemlélete, stílusa hasonló. Jelenleg a kémiát a középiskolákban - mind a gimnáziumokban, mind a szakközépiskolákban - két éven át tanítják, és a tananyag, a követelményrendszer is megegyező ebben a két iskolatípusban. A 9. évfolyamon az általános kémia, a 10. évfolyamon a szerves kémia kötelező.
Tovább >>>

Dr. Büki András, Oláh Zsuzsa: Kémia 10.

A 2002-ben megjelent könyv jelenleg is hivatalos tankönyv, és ugyanennek a szerzőpárosnak a Kémia 9. című könyvét folytatja. Szemlélete, stílusa ahhoz hasonló. Jelenleg a kémiát a középiskolákban - mind a gimnáziumokban, mind a szakközépiskolákban - két éven át tanítják, és a tananyag, a követelményrendszer is megegyező ebben a két iskolatípusban. A 9. évfolyamon az általános kémia, a 10. évfolyamon a szerves kémia kötelező.
Tovább >>>

Oláh Zsuzsa: Biológia 10.

A régi gimnáziumi biológiatankönyv-sorozat az új tantervnek és a mai diákok igényeinek megfelelően megújult. A régi könyveknél vékonyabb, de színes könyvek 2002-től 2004-ig elkészültek, és a teljes sorozatot tankönyvvé nyilvánították. Ez a könyv a sorozat első tagja.
Tovább >>>

Oláh Zsuzsa: Biológia 11.

A régi gimnáziumi biológiatankönyv-sorozat az új tantervnek és a mai diákok igényeinek megfelelően megújult. A régi könyveknél vékonyabb, de színes könyvek 2002-től 2004-ig elkészültek, és a teljes sorozatot tankönyvvé nyilvánították. Ez a könyv a sorozat második tagja.
Tovább >>>

Oláh Zsuzsa: Biológia 12.

A régi gimnáziumi biológiatankönyv- sorozat az új tantervnek és a mai diákok igényeinek megfelelően megújult. A régi könyveknél vékonyabb, de színes könyvek 2002-től 2004-ig elkészültek, és a teljes sorozatot tankönyvvé nyilvánították. Ez a könyv a sorozat harmadik tagja.
Tovább >>>

Oláh Zsuzsa: Biologie 10.

A Bilológia 10. kötet német fordítása nemzetiségi iskolák számára.
Tovább >>>

Oláh Zsuzsa: Biologie I. - Tiere und Pflanzen

A Biológia I. kötet német fordítása nemzetiségi iskolák számára.
Tovább >>>

Oláh Zsuzsa: Biologie II. - Biochemie, Zytologie und der menschliche Organismus

A Biológia II. kötet német fordítása nemzetiségi iskolák számára.
Tovább >>>

Oláh Zsuzsa: Biológia I.

Ezt a kötetet 11 éven át használták tankönyvként, és körülbelül 120.000 diák tanult belőle. A teljes gimnáziumi tananyagot feldolgozó, három kötetes biológiatankönyv-sorozat első tagja volt. 2002-ben Biológia 10. címen jelent meg az érvényes tantervnek megfelelő átdolgozása.
Tovább >>>

Oláh Zsuzsa: Biológia II.

Ez könyv a Biológia I. folytatása, a teljes gimnáziumi tananyagot feldolgozó, három kötetes biológiatankönyv-sorozat második tagja volt. 2003-ban Biológia 11. címen jelent meg az érvényes tantervnek megfelelő átdolgozása.
Tovább >>>

Oláh Zsuzsa: Biológia III.

Ez könyv a Biológia II. folytatása, a teljes gimnáziumi tananyagot feldolgozó, háromkötetes biológiatankönyv-sorozat harmadik tagja volt. 2004-ben Biológia 12. címen jelent meg az érvényes tantervnek megfelelő átdolgozása.
Tovább >>>